PH těla
Míra rovováhy kyselosti a zásaditosti organismu se označuje jako pH ("potenciál vodíku") a měří se na stupnici od pH 1 (nejkyselejší) po pH 14 (nejzásaditější). Vhodná, neutrální rovnováha nastává při pH 7,35 a udržení této rovnováhy je klíčové.
Jestliže pH v těle klesne a dojde k překyselení, prudce se zvyšuje pravděpodobnost nemocí. Kyselé vnitřní prostředí v organismu negativně ovlivňuje zdraví na buněčné úrovni. Nemůžete být doopravdy zdraví, nacházíte-li se trvale ve stavu nerovnováhy (často acidózy - vyznačuje se příliš vysokou hodnotou kyselosti). Zakyselení patří mezi stresory - stoupá hladina kortizolu a to narušuje spánek, lidé se zakyseleným tělem jsou náchylní k únavě. Přehnaná konzumace kyselotvorných potravin způsobují nezdravé prostředí, kde nemůže dobře fungovat spalovaní a vstřebávání živin, způsobuje to - nadměrnou hmotnost.
Poněvadž je naše tělo vybaveno schopností vyrovnávat výkyvy, krevní pH bude kolísat jen málo bez ohledu na stravu. Tato vyrovnávací schopnost svědčí o dokonalosti našeho těla. Ovšem systémy, které k vyrovnávání přispívají, spotřebovávají energii a mohou se přepracovat. Pokud taková situace trvá déle, následkem je značná zátěž systému, čímž dojde k oslabení imunitní funkce a může dojít i k nemoci.
Nechtěla bych tu vypisovat seminární polemizace, mírná metabolická acidóza - stav trvalého zakyselení buněk způsobuje v prvních řadách stres, ledvinové kameny, ztrátu růstových hormonů =úbytek kvalitní svalové hmoty a zvýšení podílu tělesného tuku, ztrátu kostní hmoty. Je zodpovědná za zvýšení počtu volných radikálů a snižování produkce ENERGIE V BUŇKÁCH. V zakyseleném prostředí se daří bakteriím a virům. Rakovina nemůže bujet v zásaditém prostředí.
Můžeme se tedy zaměřit jinak - postarat se o své prostředí. Jedním z faktorů, které významně zvyšují pH potravin a tím i těla je OBSAH CHLOROFYLU.
Chlorofyl - látka, která dělá rostliny zelenými, je označována jako krev rostlin - botanický protějšek hemoglobinu v lidské krvi a má za úkol syntetizovat enerii. A zde už je to zajímavé
Chlorofyl přeměňuje energii ze slunce, kterou rostlina vstřebala, na sacharidy. Tento proces fotosyntézy je zodpovědný za život na Zemi. Lidé a živočichové konzumují rostliny a tak přímo konzumují akumulovanou energi - v chlorofylu. Ten je tak přizpůsoben tomuto procesu koloběhu, že se jeho složení už svým předurčením podobá složením hemoglobinu. Skoro ihned tak a jednoduše přímo doplňujeme životodárnou krev, zvětšujeme potenciál přenosu kyslíku v těle a tím i přímo celou energii.
Koloběh a napojení - přirozeně - zdravě- jednoduše - o to jde.
Když se v těle zpracovává zakyselující jídlo, vytvářejí se toxiny, s nimiž si organismus musí poradit. Rafinované a upravované potraviny zakyselují a postrádají jakékoli využitelné živiny, ale ponechávají si kalorickou hodnotu. Denaturované potraviny nadto v těle nejen vytvářejí kyselé prostředí vinou svého chemického složení, ale dokonce samy obsahují toxiny, což vede k předčasnému stárnutí kvůli degeneraci buněk. Většina léků na předpis, umělých sladidel a syntetických doplňků stravy s vitamíny a minerály také silně zakyseluje. Tvorba kyselin při trávení je nutným procesem a vedlejším produktem zdravého metabolismu. Z této normální biologické funkce se stane problém pouze v případě, že konzumujeme nesmírné množství jídla. Tělo nejenže přijímá prázdné kalorie, ale čím více jídla organismem projde, tím více se zakyselí. Proto je velmi žádoucí užít zelené potraviny a následně si dát jednodenní půst jako součást životního stylu.
Moje nejoblíbenější věta o chlorofylu je:
Léčitelé tvrdí, že zelené barvivo uchovává sluneční energii,
která nám předává moudrost a lásku.
Souhra a synergie
Dotazy vám ráda zodpovím:
Vstup do celkové očisty myšlenek, své energie i ducha v uceleném on-line programu: